Treballant pels nostres espais públics

Escrito por Josep Maria Gil i Alcamí
Martes, 05 Diciembre 2017 16:57

La nostra ciutat patia, per la falta d’interès de governs anteriors, un greu problema de manteniment dels espais públics posats a disposició de la ciutadania. Sagunt és una ciutat oberta, per viure el carrer i socialitzar, per compartir i gaudir de les nostres places i parcs. Però per tal de poder fer-ho, cal gestionar adequadament i assegurar el bon estat d’estos béns comuns.
 
Ara per ara, la nostra ciutat compta amb un total de 65 places amb jocs infantils (44 al Port, 17 a Sagunt i 4 a Almardà); 15 zones amb elements saludables (8 al Port, 6 a Sagunt i 1 a Almardà); 14 més amb esportius (9 al Port, 2 a Sagunt i 3 a Almardà); 2 pistes d’Skate (1 al Port i 1 a Sagunt); i 9 espais canins (6 al Port i 3 a Sagunt); tots ells, espais que tractem de mantindre en les millors condicions perquè la ciutadania puga fer-ne ús, mitjançant processos d’inspecció, actuació i millora periòdics, i atenent, també, als casos reclamats per veïns o veïnes des de la plataforma d’incidències urbanes.
 
L’eficiència de les nostres administracions locals depèn no només de la gestió, sinó també, i en una mesura considerable, de la responsabilitat de cada una de les persones que la integren, treballen o col·laboren amb ella en moltes de les actuacions que ens permeten mantindre condicionades i ben cuidades les nostres ciutats. El nostre Ajuntament compta amb el treball de quantitat de professionals que posen a disposició del desenvolupament municipal el seu dia a dia.
 
La coordinació entre els diferents departaments implica que un mateix assumpte puga ser conegut per un àrea en concret i travesse els canals adequats per arribar, amb la major agilitat, a la delegació que ha de resoldre el problema. La neteja i el manteniment urbà són treballs que exigeixen una gran implicació de les persones que els exercisen.
 
D’igual manera, necessitem mantindre el contacte amb els nostres veïns i veïnes perquè les seues queixes o suggeriments arriben al nostre abast per tal de poder resoldre situacions que no podem conéixer d’una altra manera. En este sentit, l’Ajuntament disposa d’una Aplicació d’Incidències (APP Incidencias Sagunto) que permet a qualsevol ciutadà o ciutadana penjar dins del sistema d’informacions del Departament de Manteniment qualsevol situació anòmala de la que haja estat testimoni, ajudant-nos a reparar i millorar els espais públics de Sagunt.
 
Assolir majors quotes d’eficiència suposa incrementar el nivell de benestar de la ciutadania (i totes i tots en formem part). Aquest benefici comú està a les nostres mans, però depèn, especialment, de les persones sobre les quals dipositem la confiança de tota una ciutat per mantindre la imatge que donem, la comoditat que necessitem i l’atractiu turístic que anhelem.
 
Josep Maria Gil i Alcamí
Regidor de Compromís per Sagunt

 

 

SUCESOS

SALUD