Una ORA millor gestionada, reduïda i redistribuïda

Escrito por Josep Maria Gil i Alcamí
Viernes, 01 Diciembre 2017 16:32

Als últims dies estem patint les crítiques d’alguns ciutadans i ciutadanes pels canvis al traçat de l’ORA del nostre municipi. S’han fet públiques, inclús, algunes informacions que falten totalment a la veritat i, fins i tot, s’ha convocat una “cacelorada” de protesta. Per este motiu, m’agradaria aclarir quines han estat les modificacions i el raonament lògic del qual se’n deriven.
 
En primer lloc, voldria incidir en el fet que l’objectiu de la zona blava és permetre que el trànsit puga rodar en aquelles zones on la disposició de comerços o àrees de gestió a la ciutadania requereix un tipus d’aparcament que facilite l’accés als serveis. Potser podem entendre que l’ORA pot servir com eina dissuasòria perquè els veïns i veïnes anem a fer les compres (si podem) a peu, donant vida a la ciutat i millorant els índexos de contaminació i perquè no?, fent un poc d’exercici. Les xifres no enganyen, i nosaltres, lluny d’ampliar, des que entrarem a governar esta ciutat, hem reduït les zones destinades a este tipus d’estacionament, responent a les demandes ciutadanes i respectant les necessitats de trànsit constatades per la Policia Local. Sempre ens hem mostrat oberts i hem tractat de conciliar les necessitats de tots els implicats.
 
Ara, basats en les sol·licituds de diversos col·lectius (comerciants, associacions veïnals...)i seguint les recomanacions dels tècnics municipals de Policia i Trànsit, hem redistribuït algunes de les places destinades a estacionament regulat (ORA) respecte de l’anterior per contribuir a la revitalització del comerç d’estes zones i millorar l’accés de les persones a serveis, tràmits i gestions públiques. No només no hem ampliat, sinó que, des de 2015, i gràcies a la nostra gestió: les zones blaves s’han anat reduint; s’han mantingut els horaris i preus; i s’ha donat resposta a les demandes de persones i organismes que ens han manifestat les seues necessitats o suggeriments.
 
Durant els propers mesos, anirem observant l’ús i la funcionalitat de les noves zones, per terminar de constatar si, efectivament, es tracta de àrees amb necessitat d’estacionament regulat o si, pel contrari, deuríem tornar a variar el traçat. Actuant en funció d’allò que és precís, i no de decisions capritxoses ni arbitràries, com sempre s’havia fet.
 
El tema de l’IBI, n’és una altra qüestió i requereix una nova explicació: només els diré que el coeficient que depèn de la nostra gestió, és a dir, l’única variable que es controla des de l’ajuntament, ha estat rebaixant-se pel nostre Govern de manera que TOTS els rebuts de l’IBI de les propietats que tenen un valor cadastral de menys d’1.000.000 d’euros, es a dir de tots nosaltres, ha baixat des de 2015 fins a esta data. La ciutadania hauria de preguntar al Partit popular qui va ser el vertader responsable... El Govern de Rajoy amb el seu “catastrazo” (la variable que augmenta allò que estem pagant, un 10% any rere any i on l’ajuntament no pot actuar) ha equiparat la vivenda amb un bé de luxe. Comencem a demanar explicacions a qui pertoque i a exigir al Govern Central un necessari canvi de viratge.
 
No voldria finalitzar sense felicitar a esta capçalera per l’esforç de dur endavant el projecte de millorar la seua web i posar a disposició de l’audiència nous models d’accés als continguts que ens faciliten la lectura dels continguts. Endavant i gràcies pel vostre esforç.
 
Josep Maria Gil i Alcamí
Regidor de Compromís per Sagunt

 

 

SUCESOS

SALUD