Art i creativitat al Sagunt a Escena

Escrito por José Manuel Tarazona Jurado
Viernes, 21 Julio 2017 12:45

Ja s’ha iniciat l’edició d’enguany del Festival de Teatre Sagunt a Escena. En aquest article vull fer esment especialment a la importància que té per a nosaltres, com a regidor de Cultura i Educació en representació de l’Equip de Govern, la creació de sinèrgies de col·laboració entre institucions i societat civil a l’hora de portar endavant el festival. Des de l'Ajuntament de Sagunt sabem que aquesta finestra cultural oberta al Mediterrani amb origen, cor i seny en el nostre Teatre Romà, és un eix clau per a la dinamització cultural, social i econòmica de la nostra ciutat i un element substancial per aconseguir que Sagunt siga Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO.
 
També voldria posar en rellevància aspectes bàsics i necessaris per al normal desenvolupament del festival com són tots aquells serveis que fa servir l'Ajuntament com són la neteja, seguretat, mobilitat o manteniment.
 
A més d'aquestes qüestions, l'Ajuntament i el departament de Cultura es fa càrrec, conjuntament amb l’Institut Valencià de Cultura, dels contractes i coordinació de diversos espectacles. Per la qual cosa el departament del qual sóc regidor està implicat i treballant activament, com no pot ser d'altra manera, en Sagunt a Escena i en l'OFF Romà.
 
Hi ha un altre aspecte molt important. Fonamental. És el que fa referència a la implicació dels diferents col·lectius locals en el festival. He de reconéixer que estic molt agraït i em sent molt orgullós de la participació entusiasta del col·lectiu de recreació històrica, Saguntum Civitas, que tornaran a lluir en l’entorn de la ciutat vella diferents recreacions històriques.
 
Però no és l’únic. El col·lectiu la Tira de Dones ha plantejat un projecte vinculat al festival penjant a les balconades de les cases de ciutat vella diferents creacions artístiques. Es tracta de l’exposició FUTUR. L’objectiu és traure les creacions al carrer, fora dels espais expositius tancats, i que les peces s’aproximen a la ciutat. D’aquesta forma s’estimula el diàleg entre els ciutadans i les obres. La meua sincera enhorabona a la Tira de Dones i espere que continuem col·laborant en futures edicions.
 
Vull deixar constància del treball de cada una de les artistes: Amparo Gómez, Amparo Muñoz, Amparo Ripollés, Anna Pastor, Arantxa Blasco, Clara Salinas, Elena Roca, Elena Uriel, Elena Zaragozá, Encarna Sarió, Encarna Tort, Estefanía Sánchez, Estíbaliz García, Inma Ortega, Laia Navarro, Laura Orts, Lorena Cuenca, Majo Pardo, Nieves Tarrazón, Omaya Amr, Sabina Requena, Teresa Martínez, Teresa Queralt, Úrsula Peruga, Vicenta Martín, Visi Planells i Yolanda Ferrer.
 
També la ceramista Anna Pastor ha inaugurat una exposició en el Centre Cultural Mario Monreal amb un treball original i ple de sensibilitat. Finalment, he d’agrair la col·laboració de l’associació de veïns de ciutat vella i als comerciants del carrer Castell. Amb la participació de tothom farem més gran el festival i la projecció patrimonial i turística de la ciutat millorarà, sens dubte.
 
José Manuel Tarazona Jurado
Regidor de Cultura i Educació de l’Ajuntament de Sagunt

 

 

SUCESOS

SALUD