Sagunt, ciutat educadora

Escrito por José Manuel Tarazona Jurado
Viernes, 06 Mayo 2016 15:36

Un dels nostres objectius polítics essencials és convertir Sagunt en una ciutat educadora. Una ciutat amb un model ben definit que estimule el coneixement, la divulgació i l’intercanvi d’experiències educatives i culturals. La música, la dansa, la cultura clàssica, el patrimoni, la literatura...totes les disciplines artístiques són vàlides en un projecte de ciutat que complemente la consideració de Sagunt com “Capital Valenciana de la Romanització” i l’objectiu a llarg termini de ser Patrimoni de la Humanitat. Volem potenciar l’estima pel nostre patrimoni, per descomptat, però també volem que el patrimoni siga un element que dinamitze la societat.
 
La nostra intenció és buscar la implicació del món educatiu (alumnes, pares d’alumnes, professorat) i els ciutadans per democratitzar els espais culturals i poder gaudir-los i sentir-nos orgullosos de la nostra ciutat. En este sentit, des de la regidoria d’Educació i Cultura volem posar el nostre empeny en què els ciutadans participen del fet que vivim en un entorn que, més enllà del seu valor patrimonial, continga també un element actiu i dinàmic com a focus d’atracció d’iniciatives que afavorisquen la difusió de la cultura i l’educació.
 
Precisament, Sagunt posa colofó al projecte Tempus est iocundum amb un concert didàctic al Teatre Romà on intervenen 450 cantors i 80 músics d’arreu del País Valencià, organitzat per l’associació de professors de música de Secundària Proeso i la col·laboració de l’Ajuntament i la direcció general de Patrimoni Cultural de la conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat.
 
Cal dir també que en este projecte ha col·laborat el Cor Juvenil i Infantil d’Unió Musical Porteña i el Conservatori Professional de Música Joaquin Rodrigo, a més de la Lira Saguntina.
 
Es tracta d’un pas endavant per a democratitzar i fer un bon ús dels nostres espais culturals com el Teatre Romà per a omplir-lo de cultura, educació i joventut dins d’un projecte global de ciutat educadora, com deia. En este cas, el concert és un recorregut didàctic des de l’època grega fins la contemporània a través de la música que posa en relleu les nostres arrels grecollatines i àrabs a través de la música. Continuarem treballant en este apassionant projecte per convertir Sagunt en una ciutat educadora.

José Manuel Tarazona Jurado
Regidor de Cultura i Educació de l’Ajuntament de Sagunt

 

 

SUCESOS

SALUD