Una agenda cultural compensada

Escrito por José Manuel Tarazona Jurado
Viernes, 02 Octubre 2015 11:22

Des del respecte, des del diàleg, des d’una actitud constructiva i positiva, m’agradaria matisar algunes afirmacions del senyor Sergio Paz, regidor d’Iniciativa Porteña, referides a una hipotètica discrimació del Port de Sagunt en l’agenda cultural de tardor de l’Ajuntament de Sagunt. Em sembla una afirmació injusta i inapropiada, perquè si apliquem un criteri com el que vosté utilitza respecte dels actes del 9 d’octubre, el resultat seria que al nucli del Port s’han programat set actes festius i culturals i al de Sagunt cinc. És a dir, es faran més actes al nucli del Port de Sagunt que al de Sagunt. Em referisc, clar està, als actes que organitza l’Ajuntament de Sagunt. Però no anem a entrar en este manipulador joc de recomptes.

Per cert, aprofite l’ocasió per a encoratjar la ciutadania a participar en els actes del 9 d’octubre que enguany hem preparat des de l’equip de govern amb especial interés. Com a novetats importants, cal destacar la baixada de la nostra bandera de l’Ajuntament dins de l’acte institucional i l’actuació de la Muixaranga d’Algemesí.

Al nucli del Port de Sagunt, precisament, celebrarem per primera vegada el dijous 8 d’octubre el Mil Graus Festival (Pop-Rock)  davant la Nau dels Tallers i als Jardins del Centre Cívic tindrem cinema en valencià amb el film Cinema Paradiso.

El que vull dir, senyor Paz, és que nosaltres programem amb sentit comú i criteris oberts i objectius , compensant entre un nucli i un altre, per descomptat, però sense entrar en cap dinàmica demagògica o manipuladora que ens porte a valorar els actes culturals o festius d’un nucli o de l’altre com si foren taronges o melons. A tu et toquen cinc i a mi quatre. No, senyor Paz, este no és el nostre criteri. El nostre criteri és un criteri racional i adaptat a l’oferta cultural que disposa cada nucli de població.

Entre altres coses, per exemple, al nucli del Port de Sagunt tenim el Casal Jove que té una potent programació cultural (novembre negre, per exemple) dins de l’àrea de Joventut. I tenim també una Casa de la Cultura amb una potent programació teatral. Dos importantíssims contenidors culturals que, si entrem en el terreny dels recomptes (cosa que no faré), compensarien moltes altres hipotètiques mancances.

Però mire, senyor Paz, tot i això, accepte la seua crítica respecte de la necessitat d’incrementar la programació musical al nucli del Port de Sagunt. En este sentit, vosté haurà de reconéixer que es tracta d’una inèrcia del passat, abans de gestionar nosaltres l’àrea de cultura. A pesar de tot, em compromet, des d’estes pàgines, a revisar la programació musical i millorar-la.

José Manuel Tarazona Jurado
Regidor d’Educació i Cultura de l’Ajuntament de Sagunt

 

 

SUCESOS

SALUD