100 dies des del canvi

Escrito por Pere Campos i Giménez
Viernes, 02 Octubre 2015 11:08

La veritat és que sempre m'havia preguntat d'on venia l'expressió "primers cent dies de govern". Per què precisament cent? I per què no vuitanta o dos-cents? Doncs sembla que fou el polític americà Franklin D. Roosevelt el primer que va emprar el terme allà pels anys 30 del segle passat. I des d'aleshores es considera eixe període de cent dies com l'adequat per a començar a fer valoracions d'un nou govern.

Ara em toca a mi valorar com han sigut estos primers dies de l'equip de govern que encapçale. He de reconèixer que els primers dies no van ser fàcils. El traspàs de poder no va ser precisament exemplar o, millor dit, no va ser. Encara que jo portava ja quatre anys com a portaveu de l'oposició, hi havia molts assumptes que desconeixia i que ni tan sols se'ns havien anomenat mai. He d'admetre que no m'ha agradat mai aquella expressió de "l'herència rebuda" que tantes vegades s'ha usat com a justificació. Per tant, no seré jo qui la gaste, perquè si el poble ens ha triat no és per a queixar-nos sinó per a governar, és a dir, per prendre decisions.

Fent un repàs de manera cronològica, entre les primeres mesures preses destaca l'aplicació de l'ordenança fiscal relativa als passes de la piscina i el fet de controlar-ne l'aforament màxim. Vam rebre algunes crítiques i entenem que els canvis són difícils, però simplement aplicàvem el que dicta la legislació vigent.

A principis de juliol vam organitzar uns tallers d'estiu per als xiquets del poble gràcies a la col·laboració d'un equip de voluntaris, als qui vull donar públicament les gràcies perquè sense ells no haguera sigut possible. Pel que fa a les festes populars i patronals, vam oferir la nostra total col·laboració als festers que portaven tot un any organitzant-les.

No hi hagué incidents destacables i, en este cas, eixa és la millor notícia possible. És cert que hi ha qui ha volgut crear polèmiques en relació a la no presidència d'actes religiosos, però al Ple ja vam explicar el perquè de la nostra posició. Entenem que no correspon la presidència d'este tipus d'actes a l'alcalde o als regidors, els quals poden –segons les seues conviccions– participar com qualsevol altre veí que ho desitge.

Durant el mes d'agost vam aprofitar per començar les obres de reforma del pavelló poliesportiu, a partir d'un projecte que ja va ser aprovat per l'anterior equip de govern, però que calia posar en marxa. Entre les actuacions que es van a dur a terme estan la reparació de les goteres del sostre i la reforma dels vestidors i sanitaris, remodelacions que calia fer urgentment.
Per la seva banda, també hem aprofitat per fer tasques de manteniment a l'edifici de l'escola que venien reclamant-se a l'Ajuntament des de ja feia temps.

Pel setembre vam celebrar el primer ple ordinari on vam aprovar el reglament de participació ciutadana, una eina que servirà per mantindre un contacte directe amb les associacions i els veïns del poble per tal d'escoltar les seues necessitats i propostes de millora. Esperem que este reglament servisca per augmentar la participació de tots en la gestió municipal i junts millorar el municipi. A més, en la sessió plenària també es va aprovar la constitució del Consell Agrari que feia temps que no es reunia.

Finalment, comentar també la feina que no es veu per modernitzar la gestió de l'Ajuntament. Per posar tan sols un exemple, hem incorporat eines com el correu electrònic corporatiu i estem treballant en la implantació d'una nova plataforma que permetrà l'obertura d'una veritable seu electrònica en les pròximes setmanes.

Totes estes mesures són simplement algunes de les propostes que portàvem als programes electorals de les dues formacions que formem l'equip de govern i que hem començat ja a aplicar. Poc a poc intentarem dur a terme la resta de propostes i per fer-ho disposem encara dels propers quatre anys, no solament d'estos cent dies.

Pere Campos i Giménez
Alcalde de Quartell

 

 

SUCESOS

SALUD