PSOE de Benifairó: de majories absolutes, bous al carrer i polítiques per a dones

Escrito por Adela Alba Albiol
Viernes, 03 Julio 2015 20:48

Benifairó de les Valls s’ha despertat recentment amb un titular de premsa que diu “Benifairó de les Valls crea una regidoria de bous al carrer i suprimeix la de la dona”.  Tan cert com ràpid, la notícia s’ha convertit en tema de debat no sols pel propi poble, sense oblidar que som la gent d’Esquerra Republicana Benifairó qui ho ha destapat.

El motiu d’aquest titular és que al mes de juny es va celebrar el primer ple de la legislatura 2015/2019, un plenari en què es tractaren diferents temes com ara el repartiment de les diferents regidories al consistori. La sorpresa, i el que ens genera màxima indignació, és la creació d’una regidoria en exclusiva per a Bous al carrer i elimina les regidories de Dona i Esports, que havien existit fins aleshores.

Aquest model de repartiment de regidories és una demostració de les prioritats polítiques del nou govern de majoria absoluta del PSOE. Contràriament, Esquerra Republicana de Benifairó de les Valls no veiem necessària una regidoria de bous; els bous al carrer és una festa que ocupa 6 dies a l’any, dins de les festes. Per a aquestes qüestions ha existit sempre una regidoria de Festes, que duu 30 anys encarregant-se de tot, amb la col·laboració dels festers i les penyes. No entenem els motius de crear una regidoria sense contingut, més enllà de fer electoralisme amb el tema.

I encara ho entenem menys quan es posa per davant els bous a les polítiques per a les dones. Des del PSOE, en primer lloc ens van respondre que aquestes qüestions quedaven englobades dins de la regidoria de Benestar social. Des d’Esquerra Republicana creiem que englobar la regidoria de Dona dins de benestar social és degradar-la a un segon plànol. Hi ha molt de marge de millora en problemàtiques específiques de dona a Benifairó i a Les Valls en general. Per posar un exemple,  sabem que hi ha hagut casos de maltractament a dones tot i que, per sort, no han anat més enllà sense haver de lamentar que eixiren als diaris perquè haguera hagut alguna víctima mortal. Ara bé, el fet que no isquen als mitjans de comunicació no vol dir que no hi haja casos, que sí els hi ha; els republicans creiem que l’Ajuntament ha d’enviar un missatge a la societat per remarcar que aquesta línia política és molt important. En un segon moment, l’equip de govern s’ha justificat dient que no tindre aquesta regidoria es per “que se’ls ha oblidat” i que ja s’ha corregit. Si és així, aplaudim la rectificació.  

Esperem que tota la polèmica alçada siga utilitzada per a fer una reflexió per part de tots i totes i per a la rectificació de l’equip de govern en referència a les seues prioritats i preferències a l’hora de fer política. Ja ens van deixar clar en el mateix plenari que són ells el que tenen la majoria absoluta i que, per tant,  faran i desfaran segons els convinga, no importa el que diguem. Però com vaig dir el dia del meu nomenament com a regidora, Esquerra Republicana estarem 4 anys proposant les polítiques que creiem necessàries per al nostre poble, dient a l’equip de govern quan creiem que s’equivoca i, al costat de l’equip de govern quan vulga fer polítiques des de l’esquerra per millorar la vida dels veïns i veïnes de Benifairó.

En aquesta ocasió no podem estar al seu costat, perquè les nostres prioritats polítiques són diferents. Esperem que reflexionen i rectifiquen la seua línia política, com ja han començat a fer fruit d’haver estat vigilants i crítics.

Adela Alba Albiol
Regidora d’ERPV a l’Ajuntament de Benifairó de les Valls

 

 

SUCESOS

SALUD