Rodalíes: ni respostes ni solucions

Viernes, 30 Septiembre 2016 16:23

Mentre treballem, estructurem i dissenyem polítiques que ens ajuden a transformar la nostra societat per augmentar les taxes de mobilitat sostenible, situacions com ara la que pateix Sagunt (i moltes altres ciutats i pobles en la confluència entre València i Castelló) converteix l’objectiu en un desig difícil d’aconseguir.
 
Un any d’obres del tercer carril, per crear la nova línea de l’AVE (una vergonyosa línia de tercera, per cert), està suposant el trastorn diari de milers d’usuaris i usuàries. Ahir em vaig reunir, junt amb els alcaldes i alcaldesses de Castelló, Almassora, Vila-real, Vilavella, Burriana, Alqueries, Xilxes, Moncofar, La Llosa, València, Puçol i Massalfassar, amb la Consellera, Mª José Salvador i el Director General d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat de la Generalitat, Carlos Domingo, per tal de tractar esta situació insostenible.
 
El problema, a més de la contínua improvisació en el canvi d’horaris i els retards, és que no existeix una data real de finalització de les obres. L’horitzó es va postergant, mentre la incomoditat, les molèsties i el caos en la línia de rodalies que ens enllaça amb València i Castelló van augmentant de manera incessant.
 
El Govern Central és incapaç d’aportar llum sobre una qüestió que ens preocupa, i molt, als que estem en contacte diari amb el problema. Ni dates reals ni informació sobre la programació i horaris (amb el temps raonable per poder resultar útil als usuaris). Per la seua part, Adif no ens ha donat resposta a eixes inquietuds bàsiques de la ciutadania, ni tan sols ha estat capaç de reconéixer la seua ineficiència en la planificació d’estes obres, tot i quan continuem insistint en el fet que el desdoblament de la plataforma actual hauria evitat estos problemes i tenint en compte que no han estat capaços, ni tan sols, de rebaixar les tarifes pertal d’equilibrar un poc la situació.
 
Ho hem tornat a exigir, i en esta ocasió, com a ultimàtum: ambdós, el Ministeri de Foment i Adif han de mantindre’ns informats sobre la planificació de les obres i la seua vertadera durada perquè els nostres conciutadans i conciutadanes puguen conèixer els horaris amb major antelació i patir en menor mesura esta actuació, interminable en el temps, que els està suposant un milió d’euros al mes.
 
Som el que som gràcies al lloc que ocupem al mapa. I esta premissa és innegable. Ara esta ubicació estratègica ens comporta seriosos problemes de mobilitat per la total irresponsabilitat d’organismes que no treballen al servei dels ciutadans. Tota una contradicció. I en el camí, el mateix dels últims mesos: res, ni respostes ni solucions.

Si le ha interesado esta información, puede unirse a nuestro canal de Telegram y recibirá todas las noticias que publicamos para el Camp de Morvedre. Síganos en https://t.me/eleco1986

 

 

SUCESOS

SALUD