«Machina et Schola»

Escrito por José Manuel Tarazona Jurado
Viernes, 10 Marzo 2017 17:07

Machina et Schola és un projecte educatiu holístic i potent que integra alumnat de, pràcticament, tots els centres educatius de Formació Professional, Secundària i Batxillerat del municipi i té com patrocinador l'empresa ARCELOR-MITTAL, el suport i coordinació de l'ajuntament de Sagunt i l'assessorament de Ludere et Discere i la Domus Baebia. Cadascú, treballant en equip, ha triat dins d'un marc general una part a desenvolupar segons alguna de les especialitats formatives del seu centre.
 
L’objectiu final era treballar la importància del metall i l’acer i les enginyeries en l’origen i desenvolupament històric i socioeconòmic de la ciutat en un moment històric; per això, i tenint en compte el nostre passat romà i el reconeixement com a Capital Valenciana de la Romanització, es va escollir l’ús del ferro i el metall en els grans centres lúdics de Sagunt, començant pel Circ Romà. D’aquesta manera, s’han diversificat treballs d’informàtica, de gestió administrativa i logística, de creació artística, d’elaboració de projectes, de transformació, fabricació i muntatge mecànics i de materials o recreació històrica audiovisual o tradicional pels diferents instituts de la localitat segons la seua especialització. El projecte pretén continuar treballant i recercant l'ús del ferro i l’acer i enginyeries durant el relat històric de Sagunt fins a arribar a l'actualitat.
 
No obstant, el projecte compleix altres objectius com ara la consolidació d’un procés de col·laboració publicoprivat entre ARCELOR-MITTAL com patrocinador del projecte “Machina et Schola” i institucions públiques com l’Ajuntament de Sagunt, d’ensenyament com els IES Clot del Moro, IES Camp de Morvedre, IES Jorge Juan, IES Eduardo Merello, Secció Jaume I o l’associació assessora de projectes Ludere et Discere – Domus Baebia que col·laboren. En este sentit, hem d’agrair la responsabilitat social corporativa d’ARCELOR-MITTAL, que gràcies al seu Programa STEM (Ciències, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques), incrementa el seu compromís i millora la vinculació amb l’entorn urbà de Sagunt, on se situa.
 
Tanmateix, per tal d’assolir objectius comuns resulta fonamental poder establir relacions de treball en equip, cada institut des de la seua especialitat i des d’un treball cooperatiu i en xarxa que faça visible i dinamitze l’activitat educativa que es realitza en els centres, a més de millorar la qualificació professional dels estudiants i conèixer una realitat laboral objectiva externa als centres d’ensenyament i formació com els instituts.
 
En definitiva, aquest projecte és una bona manera de començar a crear els vincles necessaris entre passat, present i futur industrial, entre aprenentatge i experiència. Bona mostra en són els alumnes que han participat en aquesta edició, la qual, sense dubtes, marcarà el principi d’una nova manera de fer, des de les sinèrgies i la col·laboració, d’una nova manera d’aprendre.
 
José Manuel Tarazona Jurado
Regidor d’Educació i Cultura de l’Ajuntament de Sagun
Más en esta categoría: « Y esto sigue igual Acoso »

 

 

SUCESOS

SALUD