Per un transport públic de qualitat

Escrito por Joves amb Compromís
Lunes, 25 Abril 2016 10:31

Des del grup de Joves amb Compromís Sagunt, volem fer una crida a favor del transport públic que enllaça la nostra ciutat amb València. A Sagunt, tenim un gran problema des de ja fa massa anys amb aquesta línia d’autobús, la qual en l’actualitat es troba en mans de la companyia AVSA. Tot i saber que en el darrer any de govern s’han solucionat els aspectes més nefasts de la gestió d’aquesta connexió, baixant el preu de l’abonament a 2,35 euros el viatge per als dos nuclis o disminuint el nombre de vegades que hi viatja gent de peu, volem fer saber que les millores han de continuar en molts aspectes.

En primer lloc, en compte de ser una única línia que vaja de València al Port de Sagunt passant per Sagunt, tenim que hi ha diverses destinacions, compartides fins i tot amb la Vall d’Uixó. La nostra proposta és que hi haja una línia única, que qualsevol autobús servisca per a les dues destinacions i què el preu siga el mateix per a tots.

A més, cal acabar amb el dèficit que pateix el nucli de Sagunt en relació a les parades dels autobusos. No es pot permetre que tots els habitants d’aquest nucli estiguen obligats a anar a l’Avinguda País Valencià. No és permissible que estudiants hagen de caminar distàncies que en alguns casos (com els habitants del barri de Montíver) arriben als dos quilòmetres fins a la parada. Per solucionar aquest problema demanem als representants d’aquesta àrea que s’intente trobar una solució per poder posar una parada a l’Avinguda Sants de la Pedra, enfront del col·legi Cronista Chabret.

Per altra banda, volem que el Campus de Burjassot de la Universitat de València estiga comunicat via autobús amb els dos nuclis de Sagunt, ja que s’estan obviant les necessitats de moltíssims estudiants de la nostra ciutat que es veuen obligats a agafar el transport privat o a llogar cases per tal de poder desplaçar-se a les seues classes.

Per últim, volem demanar que es pressione a l’empresa AVSA per tal que complisquen els horaris estipulats, i que ho facen amb les millors garanties. Els usuaris d’aquesta línia som testimonis dia rere dia de la cogestió a les hores punta com les 8:30 del matí, on envien Sagunt un autobús de menys de 40 places en el que moltes vegades hi ha gent que ha de viatjar de peu per l’autovia, mentre a hores amb pocs usuaris envien els seus autobusos més grans. A banda, també hem de presenciar com molts dies aquests autobusos s’avarien, no apareixen a les parades i deixen al carrer a molts estudiants, treballadors i viatgers. En aquest sentit també hem de solidaritzar-nos amb els treballadors de l’empresa, als quals veiem dia a dia, lluitant contra moltíssimes mancances quant a la qualitat del seu lloc de treball.

D’aquesta manera, des de Joves amb Compromís Sagunt, demanem que tots els autobusos passen per Sagunt i pel Port inevitablement per tal que el servei siga el mateix, sol.licitem que les tarifes siguen iguals per als dos nuclis, que s’implemente una parada més enfront del col·legi Cronista Chabret a Sagunt, que s’òbriga una nova línia que unisca Sagunt amb l’Avinguda Vicent Andrés Estellés de Burjassot i que es pressione a l’empresa per tal que complisca els seus horaris amb unes condicions materials acceptables. 

Joves amb Compromís

 

 

SUCESOS

SALUD