Fem escola

Escrito por José Manuel Tarazona Jurado
Viernes, 22 Abril 2016 15:31

Enguany el Port de Sagunt és l’escenari de la XXI Trobada d’Escoles en Valencià del Camp de Morvedre. He de dir amb satisfacció que és per a mi un honor molt gran que el nucli de la ciutat on visc siga protagonista de la festa anual de l’ensenyament en valencià. És una satisfacció com a ciutadà implicat des de fa anys en la defensa de l’ensenyament públic a través de les AMPES. També, per descomptat, com a regidor d’Educació i Cultura de l’Ajuntament de Sagunt.
 
M’agradaria posar en relleu que al Port de Sagunt les escoles públiques s’han incorporat els últims anys a l’ensenyament en valencià amb naturalitat i entusiasme. Ens hem de sentir orgullosos dels docents, els alumnes i els pares i les mares d’alumnes que s’han integrat perfectament en este procés, com la resta del País Valencià.
 
Ve a compte dir que alguns dels primers immigrants que van arribar per a treballar a Sierra Menera i després als Alts Forns procedien essencialment de les comarques valencianoparlants. De fet, el valencià s’ha mantingut com a llengua parlada en alguns barris del Port de Sagunt.
 
El moviment d’escoles en valencià ha sigut un fenomen molt important en totes les comarques valencianes. Al Camp de Morvedre, la nostra, trenta-dos escoles públiques participen en esta XXI Trobada. Enguany, el lema és “Un país d’escoles”. Es tracta de posar en valor la tasca quotidiana del col·lectiu docent, dels pares i de les mares, dels alumnes, que han fet, fan i faran escola.
 
Un país d’escoles és una aposta per una educació pública , de qualitat i en valencià. Una aposta per una societat on l’ensenyament en valencià estiga present en tot el sistema educatiu: Infantil, Secundària, Batxiller, Persones Adultes, FP, Universitat...
 
Una país d’escoles és també una aposta per la defensa del valencià sense complexos on el seu ús i coneixement siga un dret i un deure pel bé de tots. Una aposta per una veritable llei d’igualtat lingüística que incloga el requisit lingüístic.
 
Espere que la Trobada siga un gran èxit i que alumnes, pares i mares d’alumnes i ciutadans gaudisquen del programa d’actes i celebren amb alegria un any més la gran festa de l’escola en valencià. Enhorabona a totes i a tots!

José Manuel Tarazona Jurado
Regidor d’Educació i Cultura de l’Ajuntament de Sagunt

 

 

SUCESOS

SALUD