Avancem per l’Esquerra

Escrito por Adela Alba Albiol
Viernes, 22 Mayo 2015 16:11

El pròxim diumenge els veïns i veïnes de Benifairó de les Valls tornem a estar cridats a les urnes, com cada 4 anys. És moment d’exposar les propostes que cada grup polític ha preparat per als pròxims 4 anys i hem de dir que estem molt decebuts amb els programes del PP i del PSOE de Benifairó.

Pel que fa al PSOE, el seu és el programa del “continuarem”. La meitat de les seues propostes són la continuació de les polítiques que ja fan. Diuen que continuaran fent les festes patronals (com si la resta les anàrem a prohibir), que continuaran fent el Pla d’Ocupació (que es fa a proposta d’Esquerra Republicana) o que continuaran celebrant el Dia de l’arbre (pareix que la resta proposem llevar-lo). Així fins a més de vint de les 40 propostes que porten al programa. És decebedor veure que el partit que ens governa no té més projecte de futur que anar tirant amb el dia a dia del poble, sense intentar canviar res.

Però el programa del PP és directament de traca i mocador. És un insult per als veïns i veïnes de Benifairó. El PP promet continuar amb els pegats a l’escola, construint 2 aules i un menjador, sense fer cap comentari sobre els continus incompliments de la Conselleria del seu partit. És absolutament indignant que el PP diga que a ells els importa més l’escola de Benifairó que a la resta, quan sempre han estat al costat de la Conselleria i contra l’AMPA, és a dir, fidels al seu partit i contra Benifairó.

La resta de propostes del PP són un conjunt de vaguetats de prometre més despeses, construir més instal·lacions, donar serveis gratuïts i, a la vegada, baixar impostos. Com es menja això? Com volen pagar el que prometen si baixen impostos? Endeutant-nos de per vida, com han fet amb la Generalitat? El PP deixa clares quines no són les seues prioritats: no volen fer res pels aturats, ni per l’economia local, ni tampoc parlen de política social. El PP diu que ja està bé de 32 anys de governs del PSOE, però la seua alternativa és no fer res. Sincerament, esperàvem molt més de qui es diu “l’oposició”, però que en 4 anys no ha fet absolutament res Pel Poble.

Davant d’això, Esquerra Republicana presentem el nostre programa recuperant polítiques que hem anat demanant els últims 4 anys. Volem que Benifairó siga un referent en política social i participació ciutadana, que pose els seus recursos al servei dels qui més estan patint aquesta crisi.

Volem un canvi de polítiques, per això demanem un Servei d’Ocupació Local, la creació de circuits de comerç local, la creació d’autèntiques polítiques socials o la posada en valor de tot el patrimoni natural i històric que tenim. Però també volem un canvi en la manera com es fa la política, per això volem crear un Reglament de consultes ciutadanes o fer un Pla Estratègic amb la participació de tots els veïns i veïnes.

Volem un ajuntament que s’atrevisca a actuar per a canviar la societat, no volem un simple gestor. Benifairó es mereix un govern amb iniciativa política, que vulga utilitzar les ferramentes que dóna un ajuntament per millorar la vida dels veïns i veïnes. Esquerra Republicana hem demostrat que som la garantia de noves polítiques, noves idees, per arribar a noves solucions.

No ens podem permetre el luxe de continuar com fins ara o, pitjor encara, retrocedir, com planteja el PP; és el moment de fer avançar el poble, però no de qualsevol manera. Volem fer-lo avançar en política social, en educació pública, en serveis públics al servei de qui més els necessite. En altres paraules, volem fer avançar Benifairó per l’Esquerra.

Adela Alba Albiol
Cap de llista de ERPV a Benifairó de les Valls

 

 

SUCESOS

SALUD