Feina i normalitat del valencianisme republicà d’esquerres a Sagunt

Escrito por Vicent Noguera Requena
Jueves, 02 Abril 2015 15:09

La unió de forces per fer fora el PP de les institucions valencianes, locals i estatals és un tema recurrent entre la gent d’esquerres. I així, la gent d’Esquerra Republicana iniciàrem converses al juliol passat per voluntat de la nostra militància en assemblea, que han arribat a una solució: sumar forces a eleccions a Corts Valencianes, on ERPV concorrerà junt amb EUPV i Els Verds del País Valencià.

Per arribar a aquesta unió, els valencianistes republicans hem estat generosos, sense plantejar batalla pel benefici polític particular, sinó pel País. Açò es pot constatar tant en les notícies a premsa, com per la nostra discreta posició sense discussió dins de la llista d’esquerres valencianes en què finalment estem.

També és cert que ha estat molt profitós esbrinar amb qui fer camí conjuntament per evitar que al País Valencià campe la descohesió social, per socialitzar la riquesa i assolir una democràcia on els poders polítics no es supediten als poders financers. I això ho hem trobat tant entre els partits amb què hem arribat a l’acord, quasi definitiu, com amb gent dels que no han considerat la suma de forces amb ERPV. Amb tots, alhora, tenim molt de camí a fer.

I ara, toca Sagunt. Una llàstima no poder tindre continuïtat en una altra suma, per silencis, per immobilisme, per excés de confiança... Arreu del País hi ha coalicions ben diverses: algunes d’ERPV-Compromís, prou més d’EUPV-ERPV, de totes juntes alhora, amb noves forces polítiques d’abast local... I també a la comarca. En fi... Els republicans d’Esquerra seguirem fent camí amb la candidatura de la qual sóc el cap de llista.

Durant la legislatura que acaba, la feina, tot i que sense representació a l’Ajuntament, ha estat molta. Hem oferit al nostre poble tots els recursos, totes les nostres ferramentes polítiques, que no són poques: la nostra gent, diputats al Congreso i europarlamentaris. Ara bé, la feina política no sols acaba ací: també hem estat presents en totes les mobilitzacions socials que hi ha hagut, sempre al costat de la ciutadania, i sols així hem assolit el repte primer que ens marcàrem: que la nostra federació local assumira la normalitat, l’acceptació i un lloc a la vida política del poble i al carrer, visible tant als mitjans de comunicació, com a plataformes i d´altres associacions de suport a la ciutadania, o al costat de comitès d’empresa.

El poble de Sagunt no es mereix patir la nefasta gestió dels que ens governen, ni la manca de capacitat política per solucionar problemes, com ara els gravíssims problemes pel tancament de gran part de la nostra indústria, la desaparició d´espais naturals per la falta de manteniment i interessos econòmics, les donacions de terrenys públics a empreses privades per fer negoci de l’educació... i directament, impostos, atur, desnonaments, sanitat. Mentrestant, l’alcalde i certs regidors de diferents grups, elegits per resoldre problemes i no per crear-los, han estat més preocupats pels interessos personals que en els propis de la ciutadania.

Tindre veu al Consistori és el nostre gran propòsit per les properes eleccions, que ha de servir per continuar fent el treball que ens caracteritza fins a construir la ciutat que volem. Ara toca fer polítiques per optimitzar els recursos d’una ciutat com Sagunt, que té un gran patrimoni cultural, arquitectònic, industrial, turístic, agrari i mediambiental, però que no s’ha desenvolupat amb cap equip de govern mai.

Per tot açò, lluitem perquè els valors d’Esquerra Republicana estiguen ara al nostre Ajuntament, més plural, perquè som necessaris, convenients i indispensables. Hem demostrat que estem preparats; sols falta que ens feu confiança. Endavant.

Vicent Noguera Requena
Candidata a l’alcaldia de Sagunt per Esquerra Republicana-Sagunt

 

 

SUCESOS

SALUD