Sagunt, es roda

Escrito por Albert Llueca Juesas
Viernes, 20 Mayo 2016 16:13

El projecte que Sagunt es convertisca en un plató natural de cinema va cobrant forma. Durant estos mesos de legislatura Sagunt s’ha convertit en un ‘plató’ on s’han rodat mitja dotzena de rodatges, entre videoclips, pel·lícules o curts. Estem parlant de que Sagunt s’està immortalitzant en cadascuna de les escenes que és roden. Dins de les gravacions que han hagut podem destacar LA MADRE d’Alberto Morais i que s’estrenarà en el proper festival de Cannes ja que el guió va ser seleccionat per ells. Estem parlant d’un director molt vinculat a València i que el seu primer llargmetratge també tenia escenes portenyes. A l’actor Javier Mendo (Los Protegidos), de 14 anys, interpreta a Miguel, el protagonista de la història, i li acompanyen en escena Laia Marull, guanyadora de tres premis Goya en 2001, 2004 i 2010, i Neu de Medina, que ha treballat en ‘Els dilluns al sol’ i ‘El Bola.
 
Per altra banda, i ja més internacional, podrem gaudir dels nostres carrers en la pel·lícula on intervé l'actor britànic Vincent Regan, que va participar en les superproduccions de "300" i "Troia", i que ha rodat en diverses localitzacions del municipi, diferents escenes de la nova pel·lícula del director Sacha Bennett, una cinta impulsada pels prodigiosos Universal Pictures Home Entertaiment Group i que porta per títol "Tango One", en este sentit ha sigut una satisfacció veure com un projecte nou, com és l'escola municipal de cinema, comença a donar els seus primers resultats, i els alumnes ja coneixen de primera mà el que és un rodatge, ja que han participat d’ell. A més, la idea, deuria ser, seguir col·laborant amb totes aquelles produccions audiovisuals que es roden en la nostra comarca. L’Escola Jove de Cinema és una iniciativa modesta, però a la qual és vol donar una major projecció, amb més mitjans i recursos.
 
També s’ha utilitzat l'antiga Gerència d'Alts Forns del Mediterrani del Port de Sagunt en acollir el rodatge d'un videoclip del cantautor veneçolà establert a Espanya Carlos Angola, l'anterior treball del qual va estar nominat als premis Pepsi Music com a Millor Àlbum Pop. Est, que porta per títol "La Distància", ja es pot visualitzar a través de Youtube, on es mostra l'innegable encant de l'antiga Ciutat Jardí del Port de Sagunt, malgrat el deplorable abandó de molts dels seus xalets. Ací ha intervingut la productora local "La casa de los medios". Lluny queda l’any 2005, això si més popular, el rodatge de King Àfrica en la plaça major de Sagunt al só de "Paquito el Chocolatero" on varen col·laborar diferents associacions del municipi.
 
L’Ajuntament ha apostat fort per poder apropar Sagunt al sector audiovisual estatal i internacional, fent una aposta clara per ell i fent l’efecte “llamada” per tal d’aportar un nou pol estratègic per tal de que les empreses i professionals del sector a la nostra ciutat tinguen unes noves possibilitats, prop de casa, de desenvolupar-se en el que han estudiat i el que és la seua passió: el món audiovisual.
 
Un altre somni, que espere que és complisca, que els best-sellers de Santiago Posteguillo aposten pel rodatge a Sagunt, d'una sèrie de televisió de les seues trilogia sobre Escipión, l'Africà, tot un recolzament tenint en compte que els drets d'aquesta saga van ser adquirits en el seu moment per la potent Mediapro.
 
Des de 2005 estem amb este tema darrere de l’orella quan Vin Diesel va vindre a visitar Sagunt per tal de buscar localitzacions per al setge de Aníbal Barca, però pareix que ara vaja en serio la cosa. I cal apostar per una "film office" que pretenga atraure rodatges i fomentar el sector audiovisual local, que passa també per promoure la continuïtat de l’Escola Jove de Cinema de la delegació de Joventut de l'Ajuntament de Sagunti que a poc a poc van aconseguint objectius.

Albert Llueca Juesas
Secretari de Comunicació de Compromís Sagunt

 

 

SUCESOS

SALUD