Sagunt, museus, vergonya

Escrito por
Miércoles, 18 Mayo 2011 02:00

El Dia Internacional dels Museus es celebra el 18 de maig a tot el món des de l'any 1977, tal dia va ser el resultat de la resolució presa a la XII Assemblea General de l'ICOM (Consell Internacional de Museus) a Moscou. L'ICOM, creat el 1946 és una organització no governamental, dependent de la UNESCO.

Em dona moltes voltes vergonya comprobar com ciutats més xicotetes que Sagunt compten  amb més museus que nosaltres. Sagunt sols té 2 museus. En més de 2000 anys d'història no tenim per a tindre més museus al nostre municipi? després del llegat industril, perque la Generalitat fica traves per a consolidar Sagunt com un eix dins del Patrimoni Industrial del País Valencià? Perque no recolzem a les nostres falles i Setmana Santa i la dotem de recursos per a que puguen tindre museus dignes i no  arraconats en l'Ermita o en un Museu Faller no visitable?

Necessitem tindre un Compromís fort per a seguir recolzant polítiques de "MUSEÏTZACIÓ DE LA CIUTAT", crear un gran pacte ciutadà i fer, tots junts, un plà director on planificar els itineraris culturals i convertir la NAU de Tallers en un nou espai multiusos en la nostra ciutat, podent oferir un espai idòni per a poder albergar congressos sobre patrimoni i altres activitats.

Necessitem recuperar els materials expol·liats durant la dictadura i que ara es troben als museus madrilenys, places o jardins, per a poder augmentar les peces arqueològiques de la col·lecció museistica i dignificar a Sagunt com a Capital de la Romanització.

Volem que Sagunt siga Patrimoni de la Humanitat, pensem que la muntanya del Castell cumpleix tots els requisits, EXCEPCIONALITAT, AUTENTICITAT, UNICITAT, VALOR AFEGIT. L'inici d'aquest expedient ens pot donar una gran espenta per a posicionar-se dins del panorama turístic estatal i internacional. Una part del potencial turístic de Sagunt està encara per desenvolupar. Disposem de platges, de zones humides i de muntanya protegides i d’un dels patrimonis monumentals més importants de l’Estat. Per tant, la nostra oferta es pot diversificar i a més pot generar treball tot l’any: turisme tradicional, turisme verd i turisme cultural.
Albert Llueca ( Secretari local del BLOC)
Modificado por última vez en Miércoles, 18 Mayo 2011 02:00

 

 

SUCESOS

SALUD