Imprimir esta página
Francesc Fernàndez Carrasco

Parc Sagunt com a protagonista

Viernes, 16 Septiembre 2016 16:30

Esta mateixa setmana hem reiniciat les obres del que comença a ser, en la realitat i no només als discursos, el parc empresarial més important d’Europa. No en va, es tracta d’un infraestructura que compta amb un total de 3.033.646 metres quadrats nets; una proximitat immediata al port marítim de Sagunt i molt seguida, al de València i Castelló; capacitat per albergar, alhora, les activitats industrial i logística; connexió amb altres zones d’expansió empresarial i, sobretot, la voluntat d’una corporació que ja es va plantejar, només entrar a governar, donar per finalitzada la situació de paralització vergonyosa que patia el parc des de fa més de 8 anys.
 
I ací estem ara. Després de mesos de treball, negociacions i coordinació, les administracions implicades hem aconseguit posar a la nostra agenda d’actuacions l’acondicionament i millora del polígon per tal de poder començar a promocionar les seues virtuts (que no són poques) i fer que les empreses comencen a apostar per esta ubicació sense competència.
 
L’acte de dimarts va estar convocat i organitzat des de Presidència de la Generalitat, que és, en última instància, l’òrgan que havia de marcar les pautes per a la intervenció que ha començat ja. Ximo Puig i el seu Gabinet ens convidaren a acompanyar-los durant la posada en marxa de les màquines per fer els primers moviments de terres. Jo, personalment, vaig assistir com a convidat gustós i com a delegat (càrrec que m’ha suposat moltes hores de reunions i dedicació al tema, tretes directament del meu temps personal i familiar, però que he assumit sempre amb l’esperança de fer possible este objectiu prioritari ja assolit: la reactivació de Parc Sagunt).
 
La notícia és tan positiva i desitjada que poques altres podien llevar-li protagonisme. Tanmateix, i com sol passar quan el treball de l’oposició és tan desidiós, simple i desafortunat, s’havia de fer alguna crítica. I en esta ocasió ha estat la de la pròpia organització de l’acte. Parc Sagunt comença a funcionar. I això és el TOT pel que hem treballat i que farà de la nostra ciutat un enclau neuràlgic a l’activitat socioempresarial de tot l’Estat i ens connectarà directament amb Europa i la resta del món.
 
El nostre emblema empresarial inacabat se situa de nou al mapa industrial gràcies a l’esforç de les noves administracions local i autonòmica, les quals hem treballat durant mesos per poder reprendre les actuacions d’acondicionament que es finalitzaran per donar les màximes garanties a les empreses instal·lades i a les que comencen a instal·lar-se pròximament.
 
Qui no ha treballat per fer-ho realitat, no ho pot valorar com cal. És lògic.

Si le ha interesado esta información, puede unirse a nuestro canal de Telegram y recibirá todas las noticias que publicamos para el Camp de Morvedre. Síganos en https://t.me/eleco1986

Lo último de Francesc Fernàndez Carrasco