Festes en clau turística

Viernes, 05 Agosto 2016 17:58

Carrers encesos, vibrants i plens de gent. Les nostres festes han convertit esta ciutat, durant uns dies, en un escenari únic de convivència i atractiu turístic. D’emocions compartides que es transmeten a qui ens visita perquè esdevinga fidel turista, veí o veïna temporal, amic o amiga casual… Perquè es vincule per sempre a Sagunt, com a ciutat on gaudir de vacances i caps de setmana al llarg de tot l’any, oblidant l’estacionalitat o les idees preconcebudes sobre el que la nostra ciutat pot oferir.

Concloses les de Sagunt, esta setmana han començat els actes de les festes patronals al Port de Sagunt. Unes festes que tracten d’involucrar al públic de totes les edats per fer-los gaudir, des dels xiquets fins a les persones més majors, estan participant en les activitats programades, algunes de les quals estan especialment adreçades a ells, però també a les persones que ens visiten durant l’estiu.

El Turisme és un sector clau per al nostre desenvolupament com a ciutat, per a la vertebració de la nostra comarca, on són moltes les possibilitats que es poden combinar per tal de crear paquets atractius i de gran interès. Obrir la nostra ciutat, tanmateix, ens obliga a fer una reconsideració de la nostra imatge cap a fóra, per tal de treballar les millores que cal i encetar un vertader projecte, professional i integrador, d’oferta turística. On la platja o les marjals, el Castell o l’Alt Forn, les Falles o la Setmana Santa, les Festes Patronals, etc. tinguen el seu propi espai, la seua particular consideració, però resulten impossibles de deslligar d’eixe “tot” que suposa formar part de la  nostra oferta.

Les Festes recuperen espais que resultaven imprescindibles, part del nostre caràcter obert, i això ens ajuda a contagiar molt millor l'ambient festiu. Eixa recuperació dels nostres carrers com a lloc de celebració és un element molt important per a la ciutat en general, però també per al comerç, la restauració i l’hostaleria... Ara som una ciutat integradora, que comparteix i contagia el seu esperit festiu, la seua capacitat de viure la seua tradició i compaginar-la amb la innovació i el canvi. Som una ciutat de present, passat i, afortunadament, de futur.

Des de la mar a la muntanya, Sagunt disposa dels elements necessaris per tal de crear una vertadera marca turística reconeguda, valorada i redimensionada, que ocupe el lloc que li pertany entre l’oferta d’este i altres territoris. Una oferta en la qual hem de destacar com a ciutat, entre poques, que combina els paratges naturals, clima, patrimoni històric i industrial, oci i cultura, i, per descomptat, festes i tradicions úniques.


Si le ha interesado esta información, puede unirse a nuestro canal de Telegram y recibirá todas las noticias que publicamos para el Camp de Morvedre. Síganos en https://t.me/eleco1986